Nie jesteś zalogowany.
witam
jestem tu po to ponieważ szukam w Polsce rewolucjonistów. Mam dość obecnej sytuacji w kraju i mam zamiar to zmienić. Poszukuje ludzi z haryzmą, oddanych patriotów. jeśli ktoś chce drążyć wątek zapraszam: gg 3005663.
pozdrawiam Was Bracia Polacy
Błękitny Sztandar
niestety nie to odpowiedz na pytanie o młodych ludzi. Choć bardzo bym tego chciał nie jest to możliwe z prostego względu nie da się przeprowadzić rewolucji i wyzbyć całego żądu i w to miejsce wprowadzić nowego. nawet jeśli byśmy byli wytępić to co jest powstał by wielki chaos którego nikt nie był by w stanie okiełznać. Ja hciałbym stwożyć partię, która miały by wpływ na to co się dzieje i następnie przez mniej lub bardziej stanowcze działania wypełniła swe założenia. Założenia większości polaków poparte wiedzą i doświadczeniem światłych ludzi. Nic co było wprowadzone nagle i bez głębokiej analizy zawsze kończyło się katastrofą. państwo to nie kura znoszącz zlote jajka więc każdy wydany grosz trzeba spowrotem uzupełnić jak w przyrodzi, tylko z jedną różnicą w miejsce zniszczeń przyroda sie odrodzi lub przekształci jeśli my coś spaprzemy to biada nam jak polska zniknie to co ją zastąpi??
Hsobiera, niestety masz rację. Nie da się przeprowadzić zmian na "chybcika"...no chyba że ktoś ma bardzo dobry plan - wtedy błyskawiczne zmiany (rozumiem na zasadzie: "po wygranych demokratycznych wyborach") są możliwe do wprowadzenia.
Aby zrobić taką pokojową i zgodną z prawem "rewolucję" należy przede wszystkim najpierw przygotować program.
Błękitny Sztandar, czy masz chociaż zarys takiego programu?
Moi kochani:D
Dawno dawno temu Sam kiedyś wpadłem na pomysł krainy mlekiem i miodem płynącej, co wiązało się również z założeniem partii o takiej samej nazwie. Jednakże kilka lat poźniej uważnie obserwując nie tylko ludzi polityki ale i zmiany polskiego społeczeństwa doszedłem do wniosku że idealistyczne systemy polityczne nigdy nie sprawdzą się w praktyce. Teoria może być piękna lecz niedościgniona. powód jest prosty: nie ma w naturze za wyjątkiem Boga rzeczy wyłącznie dobrej bądź wyłącznie złej. Każda ma swoje zarówno wady jaki i zalety, choć na początku mogą być nie widoczne. To samo dotyczy ludzkiego charakteru. Ludzie światli uczeni rzadko kiedy mają na tyle mocny charakter by przebić się i utrzymać w światku politycznym. Niestety to nie tylko domena naszego kraju iż sztuka rządzenia państwem stała się farsą i teatrzykiem ku uciesze pismaków, dziennikarzy itepe. Jakakolwiek próba czy metodą ewolucji czy też rewolucji jest skazana na niepowodzenie jeżeli będzie oparta na emocjach jak w przypadku błękitnego sztandardzisty czy też na ideologicznych tezach które zapewne rodzą się w głowie pana hsobiery który nawiasem mówiąc powinien poćwiczyć trochę gramatyki. Choć popieram każdą formę aktywności najpierw trzeba znaleźć sposób by zjednać ludzi, którzy masowo tracą zainteresowanie polityką i musi być to coś więcej niż ochoczy duch i 'zarysy' programu. Rewolucja musiałaby zyskać ogromne poparcie wśród nie tylko polaków co całej europy a nawet i świata gdyż proces globalizacji jest bardzo aktywny w każdej sferze. Zaryzykuje nawet stwierdzenie że nie ma już państw, są tylko narody. świat połączony jest niewidzialnymi łańcuchami które wiążą ze sobą gospodarczo, etnicznie, wyznaniowo prawie każdy kraj. Jeżeli przykładowo ktoś pierdnie w Chinach smród czuć zarówno w Stanach jak i Polsce tyle że w różnym stopniu natężenia...rozumiecie moi mili. Natomiast ewolucyjne zmiany już następują dlatego zamiast zbytnio się ekscytować i budować dwa razy tą samą drogę należy ze spokojem i cierpliwością, po cichutku przenikać do obecnego systemu i tworzyć go nie jakim my go sobie wyobrażamy lecz jakiego wymaga od nas obecna sytuacja. Amen